​Opalsmykker

​Opal er en ikke-krystalliseret form af mineralet Silica. Mange opaler er mere end 60 millioner år gamle. og mere end 90 % af verdens kvalitets opaler kommer fra Australien, men kan også findes i Brasilien, Mexico, Grønland, Afrika og i den Amerikansk stat, Nevada.

Alle sorte opaler kommer eksklusivt fra Australien. Hvide opaler er ikke så sjældne, og er derfor ikke så dyre, som eksempelvis de sorte opaler, men i takt med farvespil og ild stiger prisen.

Boulder opaler er opaler, som sidder i den sten, hvori opalen er blevet dannet oprindeligt. Dubletter og trippletter er opaler, som er blevet limet på en mørk baggrund. Når et tyndt stykke opal limes på en sort baggrund, synes denne mørkere og mere levende.​

Dubletter består af 2 lag. En tynd opal, som er limet på en baggrund af enten opalens opringedige moderklippe - jernsten eller anden form for mørk sten/plastik. Netop fordi det øverste lag er ægte opal, er dubletter meget svære at genkende, når de først er sat i et smykke. De ligner simpelthen en sort opal.

Trippletter er som dubletter, men har generelt et tyndere opal-lag og har endvidere et gennemsigtigt lag, af plastik, glas eller quartz på toppen.

Pas på - for opaler kan også fremstilles i et laboratorium på samme måde, som naturen oprindeligt skabte dem og af samme materialer. Med det blotte øje, kan det være fantastisk svært at se forskel på denne type og en naturlig.​​

Jeg er ikke profesionel fotograf - derfor svarer farverne på billederne ikke altid til faktiske produkt.

Højrupvej 42,
​7000 Fredericia

Klik her for rutevejledning

Vurderet 4.8/5 stjerner
​på Trustpilot

Baseret på 46 anmeldelser

★★★★★​

Kontakt

Telefon: 23 32 23 02

E-mail: ea@egeart.dk

Åbningstider:

Kun efter aftale alle ugens dage.

Mellem 0700 - 1900

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

​Alle ugens dage mellem 0700 - 1900

Svares der ikke lige - så send en mail.

Henvendelser uden for åbningstider bedes sendes til **indsæt mail her**.